Afdeling F

Hvad tilbyder og prioriterer vi?

Afdeling F er en del af den samlede AB Sundparken og er beliggende op mod Juelsgårdsvej i Rantzausminde. Du kan se den nærmere beliggenhed her:

Beliggenhed

Vi er placeret midt i smuk natur og rekreative omgivelser i Rantzausminde. Her er du tæt på marker, skov, strand og ikke mindst den hyggelige lystbådehavn hvor det er muligt at købe en is eller pølse om sommeren. Der er også mulighed for herlige ture langs Svendborgsund.

Vi ligger også meget tæt på Rantzausminde skole, der er en velfungerende skole med alle klassetrin, og der er adgang til skolen via et lukket stisystem. Der er også kort afstand til Rantzausminde børnehave.

Svendborg ligger også lige i nærheden – ca. 10 min. kørsel. Udover Svendborg er en rigtig hyggelig handelsby med masser af butikker, er det også her at livsglæden, humøret og livsnyderiet trives – og ikke mindst musikken som tilbyder ikke mindre end 700 livekoncerter hvert år. Den ambitiøse jazzfestival, de store pop- og rockkoncerter, summende byfestival, den lokale singer-songwriter eller omfavnende værtshusblues ud på de listige timer.

Indkøbsmuligheder

I Rantzausminde kan du foretage indkøb i den lokale Dagli’Brugsen. Herudover tilbyder Svendborg et stort udvalg af dagligvarer- og alle andre butikstyper.

Offentlig transport

Vi har stoppested for bybusforbindelse til og fra Svendborg inden for gåafstand. Du kan enten vælge busstoppested oppe ved Højen, eller nede ved Rantzausmindevej hvor stoppestedet ligger hvor Dyrekredsen stopper.

Boliger

I afdeling F tilbyder vi 14 velindrettede boliger, fordelt i 7 dobbelthuse. Der er carport og redskabsrum til hver bolig og en lille have.

Beboerne

Beboerne i afdeling F er i alle aldersgrupper – du kan således både opleve den lidt ældre generation og børnefamilier.

Husleje (boligafgift)

Vi prioriterer at holde huslejen i ro i det omfang, vi selv er herre over det. Det gør vi ved at se kritisk på alle udgifter og ved, at beboerne kan deltage i forskellige arbejdsopgaver for foreningen, f.eks. bestyrelsesarbejde.

Husdyr

Husdyr velkomne, men da der tidligere har været mange klager over både hunde og katte, er det vigtig at påpege at husdyrene ikke må være til gene for andre beboere.

Vores andelshavere med enten hund eller kat opfordres derfor kraftigt til, at gældende lovgivning overholdes, og at dyrene ikke er til gene for omgivelserne både i vores egen Afd. F og de tilstødende andelsforeninger.

Vedligeholdelse af ejendommen

Vi har gennem årene som en del af huslejebetalingen, sparet op til fremtidig vedligeholdelse af vores ejendomme. Og vi sparer fortsat op. Vi prioriterer at holde ejendommen i god stand. Således bliver alle boliger grundigt gennemgået udvendig hvert år og nødvendige håndværkeropgaver bliver derpå udført.

Driftsøkonomi

Vi har styr på økonomien. Vi er velkonsoliderede og tilstrækkeligt indestående på vores driftskonti har høj prioritet. Vi har ikke behov for kassekredit eller banklån.

Låneforhold

Vi har 2 kreditforeningslån. Vi afdrager på det ene lån, mens det andet er afdragsfrit og skal omlægges i 2025.

Fællesskab og medbestemmelse

Når du køber en andelsbolig, køber du dig ind i et forpligtende fællesskab, som både indebærer økonomiske hæftelser, indflydelse på drifts- og vedligeholdelsesbeslutninger og en vis grad af socialt fællesskab med de øvrige beboere.

I Afd. F prioriterer fællesskabet og et godt naboskab højt og lægger op til at alle har det godt i vores lille forening.

Vi opfordrer alle andelshavere i Afd. F til enten at indgå i foreningens bestyrelse eller medvirke til at få løst diverse arbejdsopgaver, så alle bidrager til det gode fællesskab. Det gør vi bl.a. på den årlige generalforsamling, hvor alle er velkomne til at komme med input/ideer til forbedringer eller forslag til vedligeholdelse, ligesom alle har mulighed for at melde sig til bestyrelsen.